úterý 11. července 2017

 
Od začátku prázdnin se ten štendr chystám natřít na šedo.
Snad to stihnu, ještě než vyrazíme do Turnova.

Máte, prosím, nějaký zajímavý tipy, kam zajít (resp. zajet) v okolí Turnova?
Co navštívit v Liberci, Jablonci...
Nějak nám už dochází inspirace, jak tam jezdíme každý rok.

Letos naposledy! říkal Míra.
 I před rokem...


15 komentářů:

  1. Letos jedeme asi po vás :) Snad bude podobná legrace s teplou vodou, jako loni :) Za tipy budu taky moc ráda! Užijte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S teplou vodou je v Turnově legrace;). Chce to vychytat, kolikátá se jdeš sprchovat. První má ještě studenou vodu, třetí už zase taky:)). Jedem teď poprvý do toho přízemního bytečku, budeme tam mít víc místa než doma:)) Snad se potkáme aspoň při odjezdu, vašem příjezdu;).

      Vymazat
  2. Jsem tu náhodně, takže nevím, co jste navštívili a jaké máte zájmy. Moje tipy např. jsou: Oblastní galerie v Liberci, Maják Jary Cimrmana v Příchovicích, Ajeto Nový Bor, Rautis Poniklá, Muzeum výroby hraček v Albrechticích, Maškova zahrada Turnov, Riegrova stezka v Semilech, nádherná trasa je z Jizerky na polskou stranu - Velká Jizerská louka, horská chata Górzystów nebo druhým směrem na Schronisko Orle. Přeji pěknou dovolenou, Iva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, díky moc, už si vše googluju! Prošlou máme jen Riegrovu stezku. Do Oblast. galerie v Liberci bych ráda a kluci se zas dlouho těší na koupaliště v Maškově zahradě. Ostatní neznáme a rádi poznáme;). Díky a hezké léto!

      Vymazat
    2. Z restaurace firmy Ajeto můžete pozorovat v huti skláře při práci, exkurze do sklárny i výroby perličkových ozdob v Poniklé je taky zajímavé vidět, ve Sklářské škole v Železném Brodě pořádají vždy o prázdninách výstavu prací žáků školy. Ábelův mlýn je nejlepší restaurace široko daleko, k tomu doporučuji výbornou cukrárnu v Sedmihorkách 93, dělají skvělé zákusky. Bistro Mikyna má pěknou atmosféru, v Liberci je také krásná cukrárna spojená s květinářstvím Kafé Kytka. Ať se vám dovolená vydaří. Iva

      Vymazat
    3. Tak to vypadá na gurmánskou dovolenou:). Ábelův mlýn máme blízko, ale ještě jsme tam nebyli. A ze Sedmihorek známe jenom kemp a jeho kiosky, tak teď budem hledat cukrárnu. Na Kafé Kytku jsem zvědavá. Ivo, ještě jednou dík!

      Vymazat
  3. Na oběd do Ábelova mlýna, je to sice dražší, ale výborné - je nutná rezervace předem. Někdy je možné podívat se na Špéru na maturitní práce a mě bavila i okoralá a zaprášená Sobotka. A v Liberci prý Mikyna http://mikynapoint.cz/, ještě jsem tam nebyla, ale taky bych se tam chtěla o prázdninách podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Greto, díky! Ta Sobotka by se mi teda hóódně líbila, koukla jsem na fotky na Googlu; asi bysme ji spojili s Humprechtem a Plakánkem... Bezva tip! Těším se...

      Vymazat
  4. Košilela do modrava pekná:-)
    A nie jedna!
    Peknú dovolenku!

    OdpovědětVymazat
  5. ještě něco pro kluky Muzeum obrněné techniky Smržovka, naši kluci tam byli nadšení...

    OdpovědětVymazat
  6. Dášo, z toho, co se tu už psalo, můžu doporučit Továrnu na výrobu dřevěných hraček Detoa v Albrechticích (dělají prohlídky do výroby, je to tam výborný) - dá se spojit s výšlapem z Desné k Protržené přehradě.
    V Liberci v Lázních je teď docela světová výstava: http://liberecky.denik.cz/kultura_region/hvezdy-svetoveho-umeni-v-oblastni-galerii-teste-se-na-picassa-giacomet-20170712.html.
    Bistro Široká v Liberci: https://www.facebook.com/Bistro-%C5%A0irok%C3%A1-172402829818060/?fref=ts + tam kolem jsou výborné zastrčené ulice.
    Na pivo do Vokna - https://www.facebook.com/voknoliberec/?fref=ts.
    Sobotka je krásná.
    Užívejte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, dík moc, tvoje tipy jsme si v Liberci dali do navigace a všechno jsme našli:).

      Vymazat